Négylapos csokis (Margitka receptje)

  • 2018.05.31.
  • 6

Hozzávalók a tésztához:60 dkg liszt20 dkg vaj20 dkg porcukor2 tasak vaníliás cukor2 evőkanál tejföl2 tojás1,5 tasak sütőporA lisztet elmorzsolom a vajjal és a cukrokkal, hozzáadom a tejfölt és a tojást. Rugalmas tésztává gyúrom. Négy egyenlő részre osztom. Lisztezett deszkán egyenként jó vékonyra kinyújtom, majd nagyobb tepsi hátulján külön-külön megsütöm. Gáz 5-ös fokozat kb. hét-hét perc alatt. A tészta melegen és hidegen is könnyen szakad, törik. Hozzávalók a krémhez:1,5 liter tej3 csomag csokipudingpor3 evőkanál kakaó2 tojássárgája 2 evőkanál liszt2 evőkanál cukor+25 dkg vaj (vagy Ráma margarin)25 dkg porcukorElőször habosra kavarom a vajat és a cukrot. Aztán fél liter tejben simára keverem a pudingport, a kakaót, a lisztet és a tojást. Folyamatosan kevergetve hozzáöntöm a többi tejet is és sűrű krémmé főzöm. Ha teljesen kihűlt, összedolgozom a cukros vajjal. A kihűlt tésztalapokat egyenként megkenem a csokis krémmel. A tetejére kenem a csokimázatHűvös helyen legalább egy éjszakán át pihentetem, mert csak utána lehet szeletelni, ha megpuhult a krémtől..Hozzávalók a csokimázhoz:2 tábla ét tortabevonó 2 teáskanál vajA csokoládét gőz fölött felolvasztom, a vajat is hozzáadom és simára keverem, majd bevonom vele a süteményt.(régi, kedves kolléganőm, Margitka
receptje)