Pudingos mézes szelet

  • 2018.04.17.
  • 2

Hozzávalók a tésztához:40 dkg liszt2 evőkanál méz 10 dkg porcukor1 teáskanál szódabikarbóna 5 dkg sütő margarin2 tojásA mézet, tojásokat, cukrot és margarint gőz fölött kikeverem. Hozzáadom a szódabikarbónával elkevert lisztet. Összedolgozom, háromfelé veszem, egyenként kinyújtom és tepsi hátán megsütöm a lapokat.Fehér krém::Egy tejszín (vagy vanília) ízű pudinghoz teszek 5 evőkanál cukrot, 3 dl tejet és felfőzöm. Mikor már csak éppen langyos, kikavarom 10 dkg vajjal.Csokis krém: Egy csokoládé ízű pudinghoz keverek 1 evőkanál kakaót, 5 evőkanál cukrot, és 3 dl tejet, felfőzöm. Ha már majdnem kihűlt, kikavarom ezt is 10 dkg vajjal. Az egyik lapra a tejszínes krémet, a másikra a csokis krémet kenem. A harmadik lapot ráborítom, annak a tetejét felolvasztott tortabevonóval kenem le. Másnap szeletelem, ha már a tészta megpuhult.Legközelebb fordítva töltöm be a krémeket, hogy mutatósabb legyen.