Tökmagos-zöldborsós tarhonyás hús

  • 2018.02.23.
  • 8


Hozzávalók:50 dkg tarhonya + 2 evőkanál olivaolaj (eredetileg 1 evőkanál zsír)50 dkg zöldborsó50 dkg sertés pörkölthús + 2 evőkanál olivaolaj (eredetileg 1 evőkanál zsír)1 kis fej vöröshagyma1 evőkanál. tökmagolaj + 5 dkg pörkölt tökmagbélsó, bors, pirospaprikaA húsból a szokott módon pörköltet főzünk, csak kevesebb szafttal. Mielőtt megpuhulna, hozzáadjuk a zöldborsót és együtt készre főzzük.Közben a tarhonyát olivaolajon megpirítjuk, vízzel felöntjük és födő alatt puhára főzzük.Ha a zöldborsós pörkölt és a tarhonya is kész, összekeverjük. Tányérokba szedjük és mindegyik adagra csepegtetünk kevés olivaolajat és szórunk egy kevés pirított tökmagot. Ízlés szerint uborkával vagy egyéb savanyúsággal fogyasztjuk. Javaslat: a zöldborsót külön is megpárolhatjuk és úgy vegyítsük hozzá a pörkölttel elkevert tarhonyához.