Mediterrán ragu (egytálétel)

  • 2018.02.24.
  • 5

Hozzávalók:50 dkg pulyka combfilé25 dkg bacon szalonna25 dkg gomba50 dkg vegyes zöldség10 dkg olivabogyósó, bors, oreganó, bazsalikom stb1 kis fej lilahagymaA kockázott bacont kisütjük, a pörcöt kiszedjük, félre tesszük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a gombát és a csíkokokra vágott húst, ehhez jöhet a vegyes zöldség (cukkíni, répa, karfiol, brokkoli, kukorica stb - cukkíni természetesen csak a vége felé, nehogy szétmenjen.). Mediterrán fűszerkeverékkel megszórjuk (ha az nincs, akkor egy kis só, bors, bazsalikom, oregánó)

A végén, amikor már elzártuk alatta a gázt, mehet bele a feldarabolt olivabogyó és esetleg apró kockára vágott lilahagyma is.Hasábburgonyával
összeforgatva tálaljuk a ragut.