Babapiskótás mézes krémes

  • 2018.01.30.
  • 0

Mézes lapok :1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej- ezeket összefőzzük, majd beledolgozunk 40 deka lisztet amibe 1 evőkanál kakaóport és 1 tasak sütőport kevertünk. A tésztát elfelezzük, kinyújtjuk és sütőlapon vagy tepsi hátulján, közepes hőfokon 2 lapot sütünk.Krém :1 l tej3 tasak vaníliás pudingpor4 tasak vaníliás cukor25 dkg Ráma margarin20 dkg porcukorA krémhez a pudingport a vaníliás cukrokkal kevés tejben elkeverjük, majd a többi tejjel felöntve sűrű krémmé főzzük.Teljesen kihűtjük.A margarint habosra kavarjuk a porcukorral és összedolgozzuk a kihűlt pudingkrémmel.Töltelék :egy csomag babapiskóta2 dl tejrum vagy rumaroma (helyettük jó pl befőtt meggy leve is, én most azzal készítettem)A sütemény összeállítása:Az egyik mézes lapra rákenjük a krém felét. A rumos tejbe mártogatott piskótákat szép sorban rárakjuk. Erre rákenjük a krém maradékát és befedjük a másik mézes lappal (aki ügyes, az a másik mézeslapra kenje a maradék krémet és a krémes felével óvatosan borítsa rá a piskótás rétegre). Gyengén összenyomkodjuk. Fóliával letakarva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.Másnap bevonjuk csokimázzal. Ha az megkötött, szépen szeletelhető a sütemény.Máz :20 dkg porcukor1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor1 evőkanálnyi vaj3 evőkanál forró víz- ezeket kis lángon összemelegítjük és rákenjük a süteményre.