Kókuszos túrós-meggyes szelet

  • 2017.09.06.
  • 6

Hozzávalók:Tésztához:50 dkg liszt25 dkg Rama margarin15 dkg cukor1 tasak sütőpor1 tasak vaníliás cukor2 tojás sárgája3 evőkanál kakaóporcsipetnyi só + annyi tejföl, hogy könnyű és gyúrható legyen a tésztaTöltelékhez:1/2 kg túró25 dkg cukor 15 dkg kókuszreszelék1 tasak vaníliás cukor3-4 evőkanál grízpici só 2-3 kis pohár tejföl (joghurt is ugyan olyan jó)4-5 tojásfehérje (2, ami a tésztából marad, többi meg ha van maradék a hűtőben - ha több tojásfehérjét használunk, értelemszerűen tegyünk a töltelékbe kicsivel több kókuszreszeléket és grízt is)+ magozott meggyElkészítése:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, az egyik felét egy 30x33 cm-es tepsibe nyújtjuk (eléggé szakad a tészta, de lehet "foltozni").A töltelékhez a túrót alaposan áttörjük a cukrokkal, összekeverjük a többi hozzávalóval, végül beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.Az elkészült tölteléket a tepsiben lévő tésztára simítjuk, majd megszórjuk magozott meggyel (picit belenyomkodhatjuk a túrótöltelékbe), utána a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. Előmelegített sütőben, gáz 4-5 fokozaton tűpróbáig sütjük. Hűlés után porcukorral megszórva, vagy olvasztott fehércsokival megcsíkozva és tetszőlegesen szeletelve tálaljuk.Ha több meggyünk van, akkor az alsó tésztára is rakhatunk belőle, arra a túrókrém, rá a meggy többi része, arra a tészta másik fele.