Möggyes-krémes torta

  • 2017.06.08.
  • 2

Piskótalapot sütök:hozzávalói 25 cm-es kerek formához:2 tojás2 evőkanál hideg víz4 evőkanál cukor4 evőkanál rétes liszt1 mokkáskanál vaníliás cukorcsipetnyi sóA tojássárgákat a cukrokkal fehéredésig keverem.A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval nagyon ! kemény habbá verem.A cukros sárgájába belekavarom a lisztet majd kanalanként lazán hozzákeverem a habot.Vajazott-lisztezett tortaformába öntöm és előmelegített sütőben, közepes hőfokon (gáz 4-es fokozat) megsütöm (tűpróba!).Elzárom a gázt és a kicsit megnyitott sütő ajtónál teljesen kihűtöm a piskótát.Elkészítem a möggyes tölteléket:35 dkg magozott möggyet (lehet befőtt is) leturmixolok. Adok hozzá 5 púpozott evőkanál cukrot, 1 tasak vaníliás pudingport, 2 dl friss vagy befőtt möggylevet és egy kávéskanálnyi rumot (ha nincs, jó az aroma is).Folyamatosan kevergetve az egészet összefőzöm.A kész möggykrémet a piskótalapra kenem és félreteszem kihűlni.Elkészítem a krémet:1 tasak vaníliás pudingport összekeverek 5 evőkanál cukorral, felöntöm 3 dl tejjel és felfőzöm.Még melegen (de már nem forróan) belekeverek 10 dkg vajat.Teljesen kihűtöm, közben párszor átkeverem.2 dl tejszínt 1 tasak habfixálóval és 1 tasak vaníliás cukorral kemény habbá verek.A pudingos krémbe beledolgozom a tejszínhabot és a teljesen kihűlt möggyes töltelékre símítom.Tetejét möggy szemekkel vagy étcsoki reszelékkel díszítem Hűtőbe teszem pár órára, utána könnyen szeletelhető.