Gyümölcsös zabpehely tallér - liszt, cukor, tej és tojás mentes

  • 2017.05.02.
  • 3

Hozzávalók:3 db nagyon érett banán4 evőkanál vagdalt vörös áfonya 4 evőkanál apróra vagdalt dió (ha nincs, jó a diópótló is)2 evőkanál mandulapehely12 evőkanál zabpehely (ha van, inkább az aprószemt használjuk) késhegynyi szódabikarbónaA banánokat először villával áttörjük majd belekeverjük a többi hozzávalót - jól összedolgozzuk.A masszából nagyobb diónyi halmokat rakunk sütőpapírral bélelt tepsibe. A "gombócokat" ellapítjuk (kb kisujjnyi vékonyra) és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük - gáz 4-es fokozaton. Frissen kisűlve, melegen még puha, de később sem lesz száraz/ropogós, inkább picit szaftosabb. Frissen vagy kihűlve egyaránt nagyon finom