Gluténmentes meggyes-kókuszos muffin

  • 2017.05.17.
  • 4

Hozzávalók:8 dkg vaj4 tojásfehérje10 dkg porcukor10 dkg rizsliszt10 dkg kókuszreszelék1 kis pohár natur jughurtmagozott meggy1 lime leve és lereszelt héjacsipetnyi só 12 db muffin papírA sütőt 200 fokra előmelegítjük, a papírokkal kibéleljük a muffin tepsit.A vajat lassú tűzön felolvasztjuk.A tojásfehérjéket a lime kifacsart levével lágy habbá verjük.A porcukrot összekeverjük a rizsliszttel, a kókuszreszelékkel és egy csipetnyi sóval, hozzáreszeljük a lime héját, majd összekeverjük a tojáshabbal. A masszába beleöntjük a joghurtot és az olvasztott vajat is hozzákeverjük. A tészta felét elosztjuk a formákban és belenyomkodjuk a meggyeket (kisebb formába elég a 3, de a nagyobba legalább 5 szem kell!), majd elosztjuk rajta a maradék tésztát. Kb 20 percig sütjük. Frissen kicsit "pergős" a kókuszreszeléktől, de kihűlve már szaftosabb.Meggyen kívül ízlés szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthető.A kihűlt muffinokat díszíthetjük kókuszos tejszínhabbal és 1-1 szem meggyel/gyümölccsel.