Sült-pácolt libamell

  • 2017.04.26.
  • 8

Hozzávalók:2 kisebb libamell1 vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma 1 zellergumó2 sárgarépa1 gyökérzöldségkisebb darab citromhéj1 mokkáskanál szárított kakukkfű1 mokkáskanál szárított rozmaring vagy egy ujjnyi friss ágacskapár szem borókabogyó1 mokkáskanál mustármagpár szem szegfűborsfél csokor petrezselyemzöld1 kávéskanál szemes borssó A feldarabolt zöldségekből a fűszerekkel 1,5 liter vízben alaplét főzünk, leszűrjük. A sózott, borsozott libamellet beletesszük az átszűrt lébe és kis lángon kb fél órát "pácoljuk".A léből kivéve a libamellet lecsöpögtetjük majd jó forró serpenyőben előbb a bőrös felét, majd a húsos részt kicsit megkapatjuk, majd a főzőléből mindig egy keveset aláöntve puhára sütjük.Petrezselymes burgonyával, párolt zöldséggel tálaljuk.