Magvas-túrós ropogós / Húsvéti sajtos-nyuszi

  • 2017.04.26.
  • 6

Hozzávalók: 15 dkg rizsliszt (de lehet tökmagliszt is)15 dkg teljes kiörlésű liszt1/4 kg túró20 dkg vaj2 evőkanál tejfölfél tasak sütőpor15 dkg reszelt sajt1 jókora teáskanál só1 tojás a kenésheztökmag, szezám- és lenmag a szóráshozElkészítés:A sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a puha vajjal, hozzá adom az áttört túrót, a tejfölt, és alaposan kidolgozom a tésztát.Lisztezett gyúródeszkán, kb. 0,5 cm vékonyra nyújtom (ha vékonyabbra, akkor kréker, ha vastagabbra, akkor inkább pogácsa jellegű lesz), lekenem a felvert tojással, megszórom a magvakkal ésa reszelt sajttal, majd derelyevágóval feldarabolom, illetve tetszőleges formával kiszúrom (Húsvétkor nyuszi, kacsa, csibe Karácsonykor csillag, szív, fenyő).A kiszúrt darabokat ütőpapírral bélelt tepsiberakom és előmelegített sütőben,
170 fokon kb. 35 percig sütöm (ez sütőfüggő). Amikor a sajt már szépen megpirult a tetején, kész.