Kivi dzsem

  • 2017.03.11.
  • 7

Hozzávalók:3 doboz (3kg) kivi - megtisztítva, feldarabolva 2,70 kg a tiszta súlya90 dkg cukor1 nagy narancs2 bio lime2 tasak Haas zselésítő lekvárhoz (vagy dzsemfix)Az összeaprított kivit lábosba tesszük, hozzáadjuk a narancs és a lime-ok levét, valamint az egyik lime reszelt héját és jól elkeverjük az egészet a dzsemfix-el. Kevergetve felforraljuk, ha nagyon darabosnak találjuk, kicsit áttörhetjük, majd beleszórjuk a cukrot. Tovább kevergetve az újra forrástól számítva még 5 percig főzzük.Üvegekbe töltjük, azokat 5 percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.Másnap mehet a spájzpolcra.Nem túl sűrű/kemény, kellemesen savanykás, a lime héjától enyhén fűszeres ízű lesz a lekvár.