Tejszínes-tormás csülök leves

  • 2017.01.09.
  • 2

Fél kg vegyes zöldséget (sárgarépa, gyökérzöldség, karalábé, zeller) és 6 db krumplit megtisztítok és hasábokra-kockára vágom.1 közepes fej vöröshagymát megtisztítok, félbe vágom.30-40 dkg főtt-füstölt csülökhúst felkockázok, kevés olajon lepirítom. Kiszedem, félreteszem.A visszamaradt olajban egy kicsit átpirítom a zöldségeket, felöntöm 2 liter vízzel, beleteszem a krumplit és a hagymát, 2-3 babérlevelet, 1 mokkáskanál szemes feketeborsot és sót. Felforralom és majdnem puhára főzöm. Mielőtt kész, 2 dl főzőtejszínt (vagy egy kis pohár tejfölt) simára keverek egy evőkanál liszttel, 3 evőkanál leves lével, egy kávéskanál mustárral és behabarom vele a levest. Teszek bele még egy jó teáskanálnyi erős reszelt tormát és összeforralom.Friss, puha kenyérrel fogyasztjuk.Tálalásnál főtt tojás cikkeket is tehetünk bele, nagyon finom lesz tőle.