Rezi mákos

  • 2017.01.03.
  • 6

Hozzávalóka tésztához:28 dkg liszt15 dkg cukor5 dkg darált dió5 dkg szemes mák3 tojás3 dl tejföl1,5 dl tej3 evőkanál kakaópor3 mokkáskanál szódabikarbónacsipet sóa krémhez:20 dkg vaj15 dkg cukor7 dl tej2 tasak vanília ízű pudingpor2 tojás sárgája2 tasak vaníliás cukor1 teáskanál reszelt citromhéja tetejére10 dkg tejcsokoládé5 dkg vajElkészítése:a cukrot habosra kavarjuk a tojásokkal, hozzáadjuk a tejfölt meg a tejet.A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával meg a sóval, és a tojásos masszába kavarjuk.A masszát három részre osztjuk. Az elsőbe vegyítjük a diót, a másodikba a mákot, a harmadikba a kakaót. 30x21 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk és egyenként 3 lapot sütünk.A krémhez a tojás sárgákat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk. A maradék tejet főni tesszük a citromhéjjal, amikor meleg, belecsurgatjuk a pudingos keveréket és sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a vajjal krémesre kavarjuk.A krémet 1 órára hűtőbe tesszük (tetejét lefóliázva), majd a kihűlt lapok közé töltjük úgy, hogy alulra kerül a mákos, középre a kakaós, tetejére meg a diós lap. A csokit vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajjal és a sütemény tetejére kenjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.Ez az eredeti recept, aminek alapján a Rózsika csíkos (diós-mákos-kakaós) sütije készült.