Kétkrémes mézes

  • 2017.01.06.
  • 1

Hozzávalók a tésztához:40 dkg liszt1 kávéskanál szódabikarbóna15 dkg cukor5 dkg margarin1 tojás4 evőkanál tej6 dkg mézElkészítése:a margarint a cukorral, tojással, a tejjel és a mézzel gőz fölött összefőzzük, majd hűlni hagyjuk. Amikor már csak langyos, akkor hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet. Összegyúrjuk és kb fél óráig állni hagyjuk.Amíg a tészta pihen, előkészítjük a krémet.Hozzávalók:2 cs tejszín ízű pudingpor7 dl tej25 dkg margarin20 dkg porcukor1 tasak vaníliás cukor 2 evőkanál kakaóporA tejjel megfőzzük a pudingot és kihűtjük.A vajat kihabosítjuk a porcukorral és hozzákeverjük a pudinghoz.Szép simára dolgozzuk, majd felét kivesszük és jól elkeverünk benne 2 evőkanál kakaót, a többihez meg a vaníliás cukrot keverjük.Ha kész a krém a tésztát 3 részre osztjuk, kinyújtjuk és egyenként megsütjük sütőlap/tepsi hátán,180 fokos sütőben. Körülbelül 8-10 perc alatt sül meg, figyelni kell rá, mert hamar megbarnul !Ha a lapok kihűltek, a következőképpen állítjuk össze a süteményt:az első lapra kenjük a fehér krém felét, rá a második lap, arra a kakaós krémet kenjük, rá a harmadik lap, amit lekenünk csokimázzal. Csinálhatjuk úgy is, hogy a felső lapra is kenünk vékonyan a fehér krémből és arra jön a csokimáz.Hozzávalók a csoki mázhoz:10 dkg vaj10 dkg porcukor3 evőkanál kakaópor2-3 ek vízElkészítése:egy lábosban összefőzzük a hozzávalókat majd óvatosan a süti tetejére kenjük. Dermedés után hűvös helyen tartjuk és csak másnap szeleteljük, a tészta akkorra puhul meg.