Eperfagyi

  • 2017.01.06.
  • 6

Hozzávalók:70 dkg eper24 dkg cukor40 dkg tejszín20 dkg mascarpone krémsajt20 dkg tejföl4 evőkanál citromléElkészítés:Az epret megmossuk, csumáját eltávolítjuk, kisseb darabokra vágjuk. A cukrot az eperre szórjuk és kb. 1 órán át állni hagyjuk, hogy levet ereszthessen.Miután az eper levet eresztett a turmixgépbe öntjük, és a többi hozzávalóval együtt habosra turmixszoljuk. Jól zárható műanyag edénybe öntjük, és a fagyasztóba helyezzük. 1-1,5 óránként átkeverjük. Az átkeverést kétszer elég megismételnünk.Kb. 8-10 óra alatt fagy össze teljesen, de a legjobb, ha egy éjszakára a fagyasztószekrényben hagyjuk.Friss eperszemekkel, tejszínhabbal díszítve tálalhatjuk.A receptet, fotókat küldte Kerekes András, Nagykőrös.
LakomaKerekes András Weboldala