Csirkegulyás

  • 2017.01.06.
  • 5

Hozzávalók:fél kg csirkemell, vagy csirkecomb/szárny vegyesen 3-4 nagyobb krumpli 1-1 szál sárgarépa és gyökérzöldségegy darabka zeller1 db zöldpaprika 1 kisebb paradicsom 1 közepes vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld1-2 szál zellerzöldolaj őrölt fűszerpaprikaköménymag, só, bors levestésztaA csirkemellet és a zöldségeket tisztítás után kockára/hasábra vágom.Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, hozzáadom a szintén csíkokra vágott paprikát és paradicsomot, pár percig még kevergetem és a húst is beleteszem. Amikor kifehéredika hús meghintem pirospaprikával, elkeverem, vízzel felöntöm, sózom, beleteszem a fűszereket és az újraforrástól számítva kb. 10 percig főzöm, majd bezöldségelem.Kis lángon, gyöngyözve a hús puhulásáig főzöm. Amikor minden puha, belefőzöm a tésztát.Friss kenyérrel tálalom.