A legfinomabb almás linzer - Tóth mama receptje

  • 2016.11.30.
  • 5

Először a tölteléket készítjük el:1,5 kiló (kb 6-7 nagy) almát meghámozunk, lereszeljük, összekeverjük 3 evőkanál cukorral és 2 evőkanál morzsával. Ha 10 perc múlva még sok leve van, keverjünk még bele egy kis morzsát. Hozzávalók a tésztához::1 kocka margarin (megpuhítva)2 maréknyi cukor1 tasak vaníliás cukor 2 tojás1 citrom reszelt héjaEzeket habosra keverjük és hozzáadunk annyi lisztet, amennyit felvesz, míg könnyen összeáll a tészta (a lisztet keverjük össze egy késhegynyi szalagáréval, de nem baj, ha kimarad). Rúddá formázzuk. Ketté vesszük, az egyik felét jó vékonyra! kinyújtjuk, alacsony oldalú nagyobb méretű tepsibe rakjuk, rákenjük az alma tölteléket, a másik kinyújtott tésztalappal beborítjuk.Tojással lekenjük, vagy cukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben világosra sütjük. A legfinomabb almás linzer !