Görög padlizsánkrém

  • 2016.08.01.
  • 0

Lehet kapni készen is (horror áron) de a házi legalább olyan finom.Hozzávalók 4-6 személyre2 padlizsán (legalább fél kg)1 nagy fej vöröshagyma1 nagy, piros húsú paprika1 paradicsomkb fél dl olaj3 gerezd fokhagymakevés oregánós/bazsalikomos fűszerecet vagy citromlésó és őrölt fekete bors ízlés szerintcsipetnyi oregánó, bazsalikom és kakukkfűmokkáskanálnyi apróra vagdalt kaporElkészítés:A padlizsánt megmossuk, héjastul karikákra vágjuk és mindkét oldalát megsózva, kb fél órát állni hagyjuk, hogy a keserű levét kiengedje. Ezalatt a hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
A padlizsán levét leöntjük, és szűrőben le is öblítjük. Ha lecsöpögött, felkockázzuk.A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, gyakori keverés közben, 1-1 feldarabolt piros paprikával és paradicsommal, valamint a fűszerekkel puhára pároljuk. Fakéssel jól összevagdaljuk, kevés fűszerecettel/citromlével meglocsoljuk, beleszórjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és pépesre törjük (aki krémesebbre szereti, az botmixerrel dolgozza össze) Teljesen kihűlve megkóstoljuk és ha szükséges még kevés sóval, borssal ízesíthetjük. Alapvetően savanykásabb ízű legyen, mint a megszokott (majonézes) padlizsánkrém.