Zabos túrótallér

  • 2016.05.12.
  • 5


Hozzávalók0,5 kg túró5 púpozott evőkanál aprószemű zabpehely5 púpozott evőkanál zabpehelyliszt4 tojás 1 teáskanálnyi só20 dkg reszelt sajtÍgy készül:A túrót a sóval áttöröm és a sajt kivételével a többi hozzávalóval jól kikeverem.Legalább 10 percig állni hagyom. A masszából kis gombócokat formálok, közepes méretű, sütőpapiros tepsibe rakom és egy evőkanál hátlapjával ellapítgatom őket. Mindegyikre teszek egy-egy kis kupac reszelt sajtot és előmelegített sütőben, gáz 5-ös fokozatán megsütöm. A sajt ne barnuljon meg, mert keserű lesz !Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.A megadott hozzávalókból 40 db (2 tepsi) tallér lesz.