Tázlári krumplis talpatlan túrós

  • 2016.03.16.
  • 5

Tóth mama receptje.
Kicsit más, mint az eredeti
talpatlan túrós , ebbe nem teszünk pl mazsolát vagy citromhéjat és a tetejére sem kívánkozik porcukor.Külön-külön áttörünk 75 dkg túrót és 30 dkg főtt krumplit.Összekeverjük, adunk hozzá fél doboz (nagy poharas) tejfölt, 3 evőkanál cukrot, 5 dkg(lehet picit több is) olvasztott vajat, fél kávéskanál sót (kóstoljuk meg a keveréket, nehogy elsózzuk),2 evőkanál lisztet és végül 4 db felvert tojást. Alaposan kizsírozott, liszttel megszórt tepsibe simítjuk a keveréket és előmelegített sütőben világosra sütjük.Ha nagyon puha vagy jó zsíros a túró, csak liszt helyett tegyünk bele inkább 2 kanál grízt + 1 kanál lisztet. Ha nagyon száraz, zsírszegény a túró, több tejfölt adjunk hozzá. A cukor és só mennyisége ízlés dolga. A tojásfehérjét külön habnak felverve is belekeverhetjük a masszába.A fenti mennyiségek egy nagyobb (27x39cm) tepsihez valók.