Sajtos-tökmagos muffin

  • 2016.02.03.
  • 3

Hozzávalók:20 dkg liszt (használhatunk eleve tökagos lisztet is)1 tasak sütőpor 2 db tojás 10 dkg Liga margarin 2,5 dl tej1 csomag tisztított tökmagbél 1 kávéskanál só 1 mokkáskanál őrölt fehérbors10 dkg reszelt trappista sajt, a muffinforma kikenéséhez margarin1-1 teáskanálnyi len és szezámmag (opcionális) Elkészítés:A lisztet összekeverjük sóval, borssal, sütőporral, reszelt sajttal és a magvakkal.A tojást felverjük az olvasztott margarinnal és a tejjel. Összedolgozzuk a lisztes keverékkel.A muffinsütőt kibéleljük kapszlikkal vagy kikenjük margarinnal. A mélyedéseket háromnegyedig töltjük a tökmagos masszával. Előmelegített sütőben, közepesnél kicsit nagyobb lángon kb. 20-25 percig sütjük. A formából csak kb. 10 prc hűlés után vesszük ki.