Morzsa tetejű meggyes pite

  • 2016.02.05.
  • 5

Hozzávalók: 30 dkg liszt 4 dl tej 1 dl olaj 1 csomag sütőpor 20 dkg kristálycukor 3 tojás 1 csomag vaníliás cukor 1 citrom (vagy narancs) reszelt héjafél kg magozott meggy morzsához: 10 dkg margarin 15 dkg cukor 1 csipet só 15 dkg lisztA morzsa hozzávalóit összedolgozom és hűtőbe teszem.
A pitéhez a tojásokat a cukrokkal habosra keverem. A lisztet a sütőporral elvegyítem. Hozzáadom a habosra kavart cukros tojáshoz az olajat, a tejet, a reszelt citromhéjat, tovább keverem, végül hozzá adom a sütőporral elkevert lisztet is. Kikent, lisztezett formába öntöm, tetejére lisztben átforgatott gyümölcsöt szórok (meggyen kívül lehet cseresznye, barack, szilva, ízlés és idény szerint)200 fokra előmelegített sütőbe teszem, 10 perc után a morzsát pite tetejére morzsolom. Ezután már csak 180 fokon sütöm tovább. Kb. 30-40 perc alatt kész lessz. Nagyon finom sütemény.