Karamell pudingos almatorta sütés nélkül - babapiskótás, tejmentes

  • 2016.02.23.
  • 7


Hozzávalók egy 21 cm-es kapcsos tortaformához2 csomag cukros tetejű babapiskóta1 kg alma 2 csomag karamell ízű pudingpor 3-4 evőkanál cukor 1 kávéskanál őrölt fahéj kevés citromlé 4 dl vízEgy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral (oldalát és alját is)Kirakjuk az oldalát és az alját babapiskótával (alulra a hézagokba kisebb-nagyobb tört darabokat is tegyünk). Az oldalára 12 db kell, a piskóták közé rakjunk fahéjas-almás ízű ostyarudacskákat. Nem csak finom, de mutatós is lesz vele a tortánk. A megtisztított almát lereszeljük és 2 dl vízzel, ízlés szerint cukorral, fahéjjal és citromlével puhára pároljuk A pudinporokat elkeverjük a maradék vízben és az almához öntjük. Sűrűsödésig főzzük.Az almakrém felét még melegen az alsó piskóta rétegre öntjük. Az almarétegre újabb babapiskótákat rakunk (picit nyomjuk is bele) amitre ráöntjük a pudingos alma másik felét. Szépen elsimítjuk, kihűtjük és hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon. Díszítésnek felverünk egy kis doboz növényi tejszínt (egy habfixálót is tehetünk még bele, hogy minél keményebb legyen) és vastagon az almára simítjuk. Csoki szívekkel díszítjük (vagy csoki reszeléket, tortadarát szórunk rá)Miután kivettük a tortaformából, szépen lehet szeletelni.