Finom meggyes piskóta

  • 2016.02.03.
  • 4

Hozzávalók:45 dkg liszt 1 csomag sütőpor 6 tojás 30 dkg Ráma margarin (vagy 25 dkg, de akkor 3 dl tej jön hozzá)2 dl tej 25 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukorcsipetnyi sófél kg (de lehet több is) magozott meggy(a lecsurgatott meggyet forgassuk össze egy kis liszttel, akkor nem sűlyed le a tésztában)A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval nagyon kemény habbá verjük.A puha margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd tovább keverjük a tojássárgákkal és a tejjel is.Apránként hozzá adjuk a sütőporos lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habot is. Sütőpapírral bélelt, magas oldalú tepsibe öntjük a masszát. Tetejét megszórjuk magozott meggyel.Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb 40 percig sütjük.Langyosan, porcukorral megszórva a legfinomabb.