Sonkás-sajtos zöldségfelfújt

  • 2016.01.30.
  • 5

Hozzávalók:25 dkg sonka 2 csomag fagyasztott zöldségkeverék (brokkoli, répa, borsó, karfiol)2 kis pohár tejföl3 tojásvaj vagy olaj só, bors, fokhagyma sajtA sonkát felcsíkozzuk és egy kevés vajon megpirítjuk. A zöldségeket félpuhára pároljuk.
A tojásokat a tejföllel és a fűszerekkel habosra kavarjuk. Egy tűzálló tál alját kikenjük a sonka zsírjával és teszünk is bele egy kevés sonkát. A többit hozzákeverjük a zöldséghez. Az egészet a tálba rakjuk. Leöntjük a tojásos tejföllel. A tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben kb fél óráig, illetve addig sütjük, amíg a sajt pirosra nem sül.