Párolt lilahagymás padlizsánkrém

  • 2015.11.05.
  • 1

Hozzávalók:2 nagyobb padlizsán2 nagy fej fej lilahagyma (a padlizsán jó sok hagymát elbír)4 gerezd fokhagymaolaj 2-3 nagy evőkanál majonézízlés szerint só, borsA két fej hagymát apróra vágom, serpenyőben, kevés olajon üvegesre párolom, majd kiszedem egy mélyebb tálba. A visszamaradt olajon
a meghámozott, felaprított padlizsánt is megpirítom/dinsztelem, közben sózom.Összekeverem a tálban lévő párolt hagymával, a belenyomott fokhagyma gerezdekkel, pár kanál majonézzel és jól kikavarom, közben ízlés szerint adok hozzá sót és borsot. A padlizsánkrém lelke a sok kavarás, szánjunk rá időt, közben adjunk hozzá még egy kis olajat, ettől szépen kifehéredik.Természetesen készíthetjük sütőben sütött, lehéjazott, kis fa bárddal összevágott padlizsánból is.