Zöldséges-sajtkrémes tészta

  • 2015.09.11.
  • 2

Hozzávalók:1 nagy csokor zeller zöld1 nagy csokor petrezselyemzöld1 fej hagyma20 dkg sonka, császár vagy valamilyen húsos füstölt szalonna1 doboz főzősajt, vagy bármilyen tömlős sajtolajsó, bors körettésztaA sonkát/szalonnát felkockázzuk és egy kevés olajon ropogósra sütjük.A levél zöldségeket és a hagymát megmossuk, felaprítjuk. A sonka kisült zsírján megfuttatjuk a hagymát.Ha már egy kis színt kapott, rárakjuk az összevágott levélzöldeket. Nagy lángon, kevergetve addig pirítjuk/pároljuk, amíg kicsit össze nem esik. Pár evő kanál vizet is önthetünk alá. Belekeverjük a főzősajtot (sajtkrémet) és lassan, hogy a zöldségek egy kicsit megpuhuljanak, összeforraljuk.Körettésztával tálaljuk. A tetejére ízlés szerint lehet még egy kis reszelt sajtot is szórni.A zellerzöld nagyon egészséges, ám igen intenzív ízt ad ennek az ételnek.