Meggyes piskóta helyett tejfölös-joghurtos meggyes süti

  • 2015.08.01.
  • 8

Hozzávalók:1 kis pohár tejföl1 kis pohár (150 grammos) joghurt1 pohár olaj2 pohár cukor2 pohár sima liszt + 2 pohár rétes liszt (vagy 4 pohár félfogós)4 tojás1 sütőpor1 vaníliás cukorcsipetnyi só1 kávéskanál citromlé fél kg fejtett meggy(mérce a joghurtos/tejfölös pohár)Elkészítése:A tojássárgákat a cukrokkal és a tejföllel meg a joghurttal habosra keverjük. Hozzá adjuk a sütőporral és csipetnyi sóval elkevert lisztet és az olajat. Ezekkel is alaposan kikeverjük. A tajásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a tejfölös masszába. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, tetejét kirakjuk magozott meggyel. Előmelegített sütőben, közepes lángon aranysárgára sütjük.Ízlés szerint porcukorral megszórva fogyasztjuk.A tejföltől nem csak frissen, de még másnap is nagyon finom puha a tésztája.Legalább olyan finom, mint a rendes meggyes piskóta.