Kolbászos lecsó

  • 2015.08.01.
  • 6

Hozzávalók:egy kis kanál zsír15 dkg húsos/füstölt szalonna10 dkg füstölt kolbász2 fej hagyma 1 kg zöldpaprika kicsumázva, felkarikázva 3 db cikkekre vágott paradicsom 1 ek pirospaprika 1 kk cukor sóízlés szerint 1-2 gerezd fokhagyma, 1 cső erős paprikaElkészítése: A zsíron megolvasztom a felkockázott szalonnát és a felkarikázott kolbászt, majd az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd rögtön rádobom a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Sózom, majd fedő alatt puhára párolom. Szükség esetén cukorral ízesítem. Puha kenyérrel tálalom.
Bográcsos adag:5 dkg zsír30 dkg húsos/füstölt szalonna1 szál füstölt kolbász1 kg hagyma 2,5-3 kg zöldpaprika kicsumázva, felkarikázva 1 kg paradicsom cikkekre vágva 2 ek pirospaprika 5 gerezd fokhagyma, erős paprika (ízlés szerint)1 ek cukor só