VKF! Túrós amerikai palacsinta

  • 2013.06.20.
  • 7


Ezer éve nem sikerült semmit összehoznom a VKF! fordulók alkalmából, de most végre volt a tarsolyomban egy palacsinta recept. Nem is akármilyen.
A palacsinták közül leginkább az amerikai típusút szeretem, mert ott nem kell azon izgulnom, hogy szétszakad-e és hasonlók. Ez így, túróval dúsítva nagyon könnyű, finom kis édesség. Készülhet hozzá eperszósz, ha még van eper. Máskor pedig a DM-ben kapható Alnatura málnás szósszal tálalom és abba mártogatjuk az éppen, hogy már nem forró palacsintákat.
Bár igazából nevezhetjük apró fánkocskáknak is, a lényeg, hogy csak frissen finomak, pár óra múlva már jelentősen veszítenek élvezhetőségükből. Szerencsére szinte még a pultnál állva el szokott fogyni a fele. :)
Hozzávalók: 25 dkg túró, 4 evőkanál liszt, 1 kiskanál sütőpor, 2 tojás szétválasztva, 1 dl tej, 1 kanál porcukor,
olaj a sütéshez. Hogyan készül? A tojásokat szétválasztottam. A sárgáját a cukorral, majd hozzáadva a túrót kikevertem, hozzáadtam a tejet. Végül
beledolgoztam a sütőporos lisztet. A
felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgattam. Evőkanálnyi mennyiségeket tettem az 1 centi magas
forró olajba és pillanatok alatt mind a két oldalát megsütöttem. A cukor miatt meg egyébként is nagyon gyorsan sülnek, sőt égnek meg, ha nem vigyázok. Ezért érdemes minél laposabbra igazgatni a palacsintákat, illetve sasszemmel őrködni felettük.