Túrós kevert sütemény barackbefőttel

  • 2013.06.09.
  • 6

Nagyon könnyen és gyorsan készül, de legalább olyan gyorsan el is fogy. Megmondom őszintén, hogy ez a süti sajnos csak frissen jó, még majdnem langyosan. Másnapra kicsit megszáradt és valahogy már az íze sem volt az igazi. Na, szerencsére éppen csak egy szeletke maradt, kóstolónak, így nem vesztettünk sokat. Hozzávalók: 400 g túró, 400 g finomliszt, 1 csomag sütőpor, 4 tojás, 150 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja és leve, 1 üveg őszibarack befőtt. Elkészítése: Először a tojásokat kikeverem a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadom a túrót. Sokkal krémesebb és lágyabb lesz, ha előtte botmixerrel átmegyek rajta. Belereszelem a citrom héját és belecsorgatom a levét. Végül rászórom a lisztet, sütőport. Itt már elég nehéz lesz keverni, mert egy ragacsos, sűrű massza lesz a tésztából. Szerintem a legjobb a kézi erőre hagyatkozni és nem erőltetni a mixert, mert még leég a motorja. :)Amikor jól összeállt a tészta, egy sütőpapírral kibélelt formába nyomkodom, simítom. Tulajdonképpen mindegy a forma alakja, de kerek formában szebben ki lehet rakni a barackszeleteket. A befőttet szépen felszeleteltem és a tészta tetejére rakosgattam. Természetesen nemsokára friss sárgabarackkal, meg őszibarackkal vagy szederrel is lehet majd készíteni. A nyers tortát 180 fokos sütőbe toltam. Jó gyorsan felemelkedett és megsült. Úgy 25 perc után érdemes beleszúrni a közepébe egy fogpiszkálót, hogy ragad-e még a belseje. Kb. 30-35 perc sütés kell neki, hogy tényleg kész legyen.