Rózsa-eper parfé - Kifőztük június

  • 2013.06.11.
  • 8


Miután az ibolya elvirágzott, újra előkerült a régi kedvencem, a rózsa. Egyszer, régen már kipróbáltam a rózsát eperrel, és igen jól harmonizáltak egymással. Gondoltam, most a nyárra való tekintettel valami üdítő hűsítőben párosítom őket össze. A domináns íz itt is, mint a bonbonos verziónál, a fanyar-édes eper, a háttérben pedig finoman jelenik meg a rózsa finom, selymes íze. Azonnal kedvenc lett :)A recept egyébként megtalálható a Kifőztük júniusi számában is. Hozzávalók:2 dl habtejszín
2 tojássárgája
50 gr cukor
50 ml víz
225 gr eper
1.5 teáskanál rózsavíz

Elkészítés:A cukorból és a vízből cukorszirupot főzünk. Félretesszük kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a 2 tojássárgáját és gőz fölött habverővel folyamatosan kevergetve habos krémmé főzzük. A gőzről levéve még 4-5 percig keverjük, hogy kihűljön.
Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk és leturmixoljuk. Aki szereti, az hagyhat benne kisebb-nagyobb darabokat.

A behűtött tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojásos keveréket, majd