Kókuszos-vaníliás tejberizs

  • 2013.06.20.
  • 9


Kisebb kihagyás után újra visszacsatlakoztam a Blogkóstolós játékba (ami most
Rubin konyhájában van). Ez alkalommal is egy számomra ismeretlen blog jutott, ahol ismételten bajban voltam, hogy mit is süssek-főzzek, mert annyi mindent elmentettem. Végül győzött a kánikula és a "sütés nélkül" címkén belül csakhamar rátaláltam egy izgi kis receptre. Picit variáltam csak rajta, az önteteket kihagytam, illetve a habtejszínt is, viszont (valószínüleg) több tejet tettem bele, mint ami az eredeti receptben van. Igazi hűsítő finomság, amit csak megkoronáz a jól behűtött cseresznye a tetején. Hozzávalók:100 gr kókuszreszelék6-7 dl víz1 csésze rizs1 vaníliarúd cukor (ízlés szerint, nekem 6 ek)kb 2 dl tej (kókusztej is lehet) Elkészítés:
Öntsünk egy lábasba fél liter vizet. Szórjuk bele a kókuszreszeléket, tegyük bele a rizst, illetve kaparjuk bele a vanília magjait, és a héját is dobjuk bele. Lassú tűzön kezdjük el főzni.Tegyünk bele ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukrot (szerintem min. 4 evőkanál kell bele), időnként pótoljuk a vizet.Ha már majdnem puha a rizs, öntsünk hozzá 2 dl tejet és lefedve, gázt lekapcsolva hagyjuk teljesen megpuhulni, illetve kihűlni. A vaníliarudakat ekkor már eltávolíthatjuk.Bármilyen gyümölccsel, karamell öntettel, vanília-, csokiszósszal tálalhatjuk.