Gombapástétom

  • 2013.03.17.
  • 8


Réges-rég, amikor még Hankkánál volt az aktuális blogkóstoló, én Pinkóci blogját kaptam "kipróbálásra". Örültem is neki nagyon, csodásak a képek, izgalmasak a receptek, és külön jó, hogy vegetáriánus, így van ötlet, hogy honnan főzzek, ha vegetáriánus vendégek jönnek hozzánk :)Sajnos akkor a kiírt időpontra nem tudtam semmit se sütni-főzni, mivel épp akkor voltunk a pakolás-költözés kellős közepén, de mindenképp pótolni szerettem volna a hiányosságomat. Már akkor kinéztem a gombapástétom receptjét, amit ma meg is csináltam. Picit módosítottam rajta, ezúttal nem direkt, mivel sajnos kifelejtettem belőle a hagymát, így anélkül készült..na, persze ez semmit se rontott rajta, nagyon finom lett a végeredmény.Köszönöm a receptet Pinkóci és még egyszer elnézést, hogy ennyire megkéstem a "kóstolással".Hozzávalók:50 dkg gombapici olaj a sütéshez1 vöröshagyma (ha nem felejtjük ki :) )1 ek friss rozmaring7 dkg diófél ek olívaolajsóbors2 gerezd fokhagymaElkészítés:Az eredeti recept szerint a diókat vízbe kell áztatni. Nos, nálam ez kimaradt, helyette pár perc alatt száraz serpenyőben megpirítottam, majd hozzáadtam a gombát, olajat, és készre sütöttem. Mivel a gomba levet ereszt, ezért meg volt oldva a dióáztatás is.A diós gombát aprítóba tettem, hozzáadtam a fokhagymát, rozmaringot, olívaolajat, sóztam, borsoztam, és összeturmixoltam. Az enyém egy kicsit "rusztikusabb" lett, viszont az íze.... :)

Címkék

Kencefice Gomba Dió