Banoffee cupcake

  • 2013.03.19.
  • 9

Mivel pár nap múlva Hazautazunk, ezért hűtő-, és kamraürítés van folyamatban. Először a banánokon akadt meg a szemem, eszembe is jutott, hogy pár hónapja milyen finom banoffee pie-t csinált a sógornőm. Gondoltam, valami ilyesmit kreálok én is. Az internetet böngészve rátaláltam erre a receptre, és némi átalakítással, illetve az adag felére csökkentésével 1 óra alatt már készen is voltak a kis mini "pie"-ok :)Hozzávalók (12 db-hoz):1 pohár liszt1 tk sütőpor2 db érett jól szétnyomkodott érett banáncsipet só1/4 tk fahéj1/2 pohár cukor1/2 pohár olaj2 tojás7 db bármilyen keksz 2 dl hideg habtejszín1 banáncsokiforgács, vagy kakaóbabtöretkaramellElkészítés:A muffinokhoz a lisztet, sütőport, fahéjat, sót összekeverjük, majd belemorzsoljuk-tördeljük a kekszeket is.A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a banánpürét is, és jól kikeverjük.Összekeverjük a száraz hozzávalókat a nedvessel, majd a papírkapszlikkal bélelt muffin formába töltögetjük kb 3/4-ig. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt (tűpróba) készre sütjük. Rácsra tesszük hűlni a süteményeket, majd ha teljesen kihűltek, díszítjük.A hideg tejszínt kevés porcukorral kemény habbá verjük, ráhalmozzuk, vagy csillagcsöves habzsákkal rányomjuk a muffinok tetejére. Karamellt csurgatunk rá (én most ezt a receptet használtam, mivel sehol nem találtam sűrített tejet), megszórjuk kevés kakaóbabtörettel/csokiforgáccsal és egy banánkarikával koronázzuk meg.