Kandírozott sárgarépa

  • 2013.02.08.
  • 2


Most csak egy gyors ötletet hoztam...ami eredetileg nem az enyém, hanem Ildinyóé. Ő narancshéjat és gyömbért is kandírozott, én most csak répát. Halomszám áll itt nálunk a sárgarépa, szerettem volna velük kezdeni valamit, mielőtt átadják magukat az enyészetnek. Annyira jól sikerült a kísérlet, hogy hamarosan újráznom kell. Próbáljátok ki ti is, egyáltalán nem nagy ördöngősség ám a kandírozás :) Hozzávalók:tetszés szerinti mennyiségű sárgarépa
ugyanannyi cukorvízkristálycukorElkészítés:A répákat meghámozzuk, megmossuk és kb 3 mm-es karikákra vágjuk.Lemérjük, majd ugyanannyi mennyiségű cukorral egy lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi.Közepes lángon annyi ideig főzzük, míg a cukorszirup jó sűrű nem lesz.Ekkor a répakarikákat egy kristálycukros tálkába tesszük (én egy tasak narancsos cukrot is kevertem hozzá), meghempergetjük benne, majd félretesszük őket egy éjszakára szikkadni. Üvegben (valószínű) jó sok ideig eláll.