Ibolyás és passiógyümölcsös trüffelek

  • 2013.02.03.
  • 1

El sem tudom mondani, mennyire várom már a tavaszt! Igazság szerint elég nehezen szokom meg azt, hogy a spanyol "mindigsütanap"-ot bizony-bizony felváltotta a német "mindigesikazeső" (legalábbis erre mifelénk). Alig várom már, hogy elkezdjenek nyílni az illatos virágok, lengedezzen a tavaszi melengető szellő, és NE essen állandóan az a fránya eső! Addig is, míg erre a csodára várok, kicsit rásegítettem a tavaszi hangulatra ezekkel az ibolyaillatú trüffelekkel.
Az eredeti recept Un déjeuner de Soleil-nek köszönhető, én picit megszíneztem a trüfiket, illetve az ibolyás mellett némi passiógyümölcsös is készült. Gyere tavasz, várlak már! Hozzávalók (kb 30 db trüffelhez):150 gr fehér csoki100 gr habtejszín1 tk ibolya esszencia (vagy 1-2 ek ibolyaszirup)1 ek passiógyümölcsös szirup (vagy fél passiógyümölcs leve)lila ételfesték (opcionális)Elkészítése:
Lehetőleg este készítsük el az alapot. Forraljunk fel 50 gr tejszínt, olvasszuk meg a csokit (vízgőz felett, vagy mikróban), majd 2 adagban keverjük a forró tejszínt az olvadt csokihoz. Keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a maradék 50 gr tejszínt is.
Vegyük ketté a krémet, az egyik felébe csepegtessük bele az ibolyaszirupot + az ételfestéket, a másikba pedig a passiógyümölcsö(s)t. Fedjük le az edényeket és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.Másnap verjük fel a krémeket, mintha tejszínhabot csinálnánk (néhány perc alatt kemény "hab" lesz belőle), majd tegyük csillagcsöves nyomózsákba és bonbonkapszlikra, vagy fehércsoki lapocskákra nyomjunk pofás kis kupacokat.
A kész trüffeleket ismét tegyük legalább 2 órára (de jobb, ha egész éjszakára) a hűtőbe, majd kedvünk szerint díszítve tálaljuk.