Túrókrémszelet morzsafelhőkkel

  • 2013.01.13.
  • 8


Ha valami igazán túrós receptet kerestek, akkor itt meg is állhattok. Ez aztán túrós a javából. Ha megnézitek a hozzávalókat, gondolom azonnal rosszul lesztek a 1.5 kg túró láttán..hát igen, mondom én, hogy nagyon túrós :)Természetesen fél adaggal is elkészíthető, úgy talán barátibb áron jöttök ki, amúgy is elég laktató édesség..kihagyni viszont semmiképpen nem hagynám ki a helyetekben ;)A sütemény a sógornőm kezeit dicséri, itt is nagy-nagy köszönet érte :)
Hozzávalók (10-12 szelethez):
túrós masszához:
1.5 kg túró250 gr mascarpone250 gr tejszín250 gr cukor1 citrom reszelt héja2 cs vaníliás pudingpor7 tojás
morzsolt tésztához:
150 gr liszt10 gr kakaópor75 gr cukor1 cs vaníliás cukor100 gr puha vaj.
Elkészítés:A túrómasszához tegyünk minden hozzávalót egy nagy keverőtálba, és konyhai robotgéppel jól keverjük össze. Az előkészített tepsibe simítsuk bele a masszánkat.A morzsolt tésztához a hozzávalókból robotgéppel először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd közepes fokozatra váltva készítsük nagyobb szemű morzsát. A tésztamorzsából egy-egy evőkanálnyit nyomjunk össze, és felhőszerűen, foltokban osszuk el a túrómasszán.180 fokon, az alsó rácson, kb 60 perc alatt süssük készre a süteményünket.Az édességet a kikapcsolt sütőben nyitott ajtónál pihentessük kb 20 percig, és csak ezután szeleteljük fel.Forrás: Blikk extra Receptek, 2.évf. 3.szám, 2012. aug.-szept.,39. old.

Címkék

Túró Édesség