Gesztenyés karácsonyi sütemények

  • 2018.12.04.
  • 2

Több tucat karácsonyi, vagy karácsonyi jellegű desszertet készítettem az évek folyamán. Úgy gondolom, hogy sokak számára ötletadó lehet, ha ezeket a recepteket szétválogatom és egy-egy alapanyag, forma, desszerttípus mentén tematikus összegzést készítek belőlük.
Kezdjük is a sokak által kedvelt gesztenyével! Szerencsére a cukormentesen étkezőknek sem kell lemondania a gesztenyés édességekről, hisz sok üzletben kapható natúr gesztenyemassza. Gesztenye alagút Könnyű tejszínes krém, gesztenyegolyókkal dúsítva, kakaós piskótában, csokoládéval áthúzva. A recept ide kattintva elérhető.Gesztenyés tiramisu szeletBabapiskóta készítése nélkül, piskótalapokból könnyedén készíthető, kiadós desszert. A kávé, a rum remekül harmonizál a mascarponés gesztenyekrémmel.
A recept ide kattintva olvasható.Gesztenyés profiterolKövetkezzék egy másik, méltán népszerű olasz desszert, a profiterol, geszetenyehabbal és sok-sok csokoládé öntettel.
A receptért ide kattints!

Almás gesztenyetortaAz ünnepi asztal éke lehet ez az almakompóttal, vaníliakrémmel és gesztenyepürével készült,
gesztenye szívekkel dekorált torta. A receptben fázisfotós gesztenyeszív formázási segédlet is található, itt. Gesztenyés pathé Méltán népszerűek ezek az apró, omlós gesztenye falatok, roppanós csokoládéba mártva. A pathé receptje itt olvasható.