Sajtos sonkás cukkinitekercs
- 2018.07.04.
- 9
A cukkini a blog legtöbbet "foglalkoztatott" zöldsége. Most vékony szeletekre vágva, sonkával, fetával feltekerve és egy fokhagymás, sajtos alapban megsütve készítettem. Vacsorára, friss zsemlével ettük, de ebédként bármilyen gabonakörettel is remek fogás lehet. Természetesen készíthető sonka nélkül is. Hozzávalók, 23cm-es hőálló tálhoz3 kisebb, zsenge cukkini200g feta, vagy krémfehér sajt200g gépsonka200ml tejszín100ml tej3 tojás 60g tk. búzaliszt 80g reszelt trappista1-2 gerezd fokhagymasóbors20g reszelt trappista a szóráshozkevés olaj és liszt a tál előkészítéséhezA sütőt 180 fokra előmelegítettem, a tálat vékonyan olajoztam, liszteztem. A cukkiniket megmostam, megtöröltem, végeiket levágtam és vékony csíkokra szeleteltem, enyhén megsóztam. Mikróba tettem és addig pároltam, míg könnyen hajlítható nem lett. Papírtörlőre tettem.A sonkát a cukkinivel megegyező szélességű csíkokra, a fetát hasábokra vágtam. A cukkiniszeletet leterítettem, rátettem a sonkát, a végére egy darab sajtot és felcsavartam. A tekercseket beleállítottam a tálba. Mikor elkészült, a tojásokat simára kevertem a tejjel, tejszínnel, beleforgattam lisztet, trappistát, zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam. Ráöntöttem a cukkinire, megszórtam sajttal és sütőbe tettem. 40 perc alatt megsütöttem.
A recept amit átalakítottam, a
Juditka konyhája blogon található.
A szerzőről
Az áfonya mámora