Cheesecake brownie

  • 2018.03.24.
  • 2

Mióta diétázom - lassan 8 éve -,
nem sütöttem browniet. Ez a sajttortával kombinált verzió, amit most közzéteszek, egy hosszas kísérletsorozat eredménye. A harmadik verzióval végre elégedett vagyok, mert
sikerült olyan állagú tésztát készíteni, ami hasonló mint a sajttöltelék,
így nagyon szép márványos és puha, szaftos lett a sütemény.
Hozzávalók, 17,5x24cm-es tepsihezBrownie 115g étcsokoládé70g vaj2 L-es tojás, szobahőmérsékletű80g cukornak megfelelő édesítő 60ml tejszín80g liszt (30g sima, 50g tk. búzaliszt)3g sütőpor6g kakaóporSajtkrém200g krémsajt, szobahőmérsékletű1 M-es tojás, szobahőmérsékletű50g cukornak megfelelő édesítővaníliaA sütőt 160 fokra előmelegítettem és a tepsit sütőpapírral kibéleltem. A csokoládét egy nagyobb fém tálba tördeltem és vajjal együtt vízgőz felett megolvasztottam. Ügyeljünk rá, hogy ne melegedjen túl!Míg a csoki olvadt, a krémsajtot a tojással, édesítővel, vaníliával simára kevertem.
A vajas csokiban alaposan elkevertem a cukorhelyettesítőt, tojásokat, tejszínt. Végül beleszitáltam a kakaóport és a sütőporos liszteket. Spatulával egyneműre kevertem. A tészta felét belesimítottam a tepsibe. Rákanalaztam a sajtkrém felét, majd rákerült a brownie tészta másik fele. Elsimítottam, majd "pöttyökben"ráraktam
a sajtkrém másik felét is. Egy villával elhúztam a sajtkrémet úgy, hogy márványos, örvényes legyen.Az előmelegített sütőbe tettem és 35 perc alatt megsütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, hogy megsült-e. Amikor elkészült a sütőpapírral egy tálcára emeltem és hűvös helyre tettem kihűlni.További sajttorták ide kattintva: New York cheesecake, Áfonyás sajtkrém szelet, Sajttorta pohárban