Narancsos csokoládéhab

  • 2017.12.15.
  • 1

Az egyszerűbb megoldások híveinek hoztam ezt az ünnepi, poharas desszert ötletet. Tervezést igényel, de nagy időráfordítást nem, viszont isteni finom ez a narancsos csokihab! Aki megteheti, mindenképp tegyen bele Cointreau-t, Grand Marniert vagy más narancslikőrt.Hozzávalók 4 adaghoz400ml tejszín120g étcsokoládé80g cukornak megfelelő édesítő1 kezeletlen narancs héjadíszítéshez100ml tejszín1 narancs, filézveA tejszínt egy tapadásmentes lábasba tettem, felforrósítottam és beletördeltem
a csokoládét. Amikor a csoki elolvadt levettem a tűztől, belekevertem az édesítőt és a narancs reszelt héját. Amikor annyira
kihűlt, hűtőbe tettem és egy éjszakán át ott pihentettem.

Másnap előkészítettem a poharakat. A csokis alapot robotgépbe tettem és habbá vertem. Vigyázzunk vele, könnyű túlverni! Habzsákkal beletöltöttem a poharakba. A díszítéshez szánt tejszínnel, filézett naranccsal és narancshéjjal díszítettem.