Márványos aprósütemény

  • 2017.12.21.
  • 6

Sokan szeretettétek a dán vajas keksz receptemet (lásd ide kattintva), ezért csavartam rajta egyet és felvettem a karácsonyi aprósütik listájára.
A könnyebb formázhatóság érdekében tejszínnel
dúsítottam, és a tészta egy részét kakaóval színeztem.
Hozzávalók, fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen!
125g puha vaj35g lágy sertészsír100g nyírfaporcukorfél kezeletlen citrom héjafél rúd vanília kikapart magjai 1 tojás sárgája 95ml langyos habtejszín 280g liszt (80g sima, 200g tk. búzaliszt)15g kakaóporA sütőt 180 fokra előmelegítettem. Előkészítettem két sütőpapíros tepsit, és egy habzsákot, 9mm-es csillagcsővel.A puha vajat és zsírt habosra kevertem a nyírfaporcukorral. Sorban hozzáadtam a tojást, tejszínt,
a vanília kikapart magjait, citromhéjat, végül beleforgattam a lisztet. Ne keverjük sokáig, mert így lesz jó állagú, szép rajzolatú a kész süteményünk! A tésztát elfeleztem és az egyik részébe belekevertem a kakaóport.A tésztát a nyomózsákba tettem, úgy hogy a zsák egyik oldalán sötét, másik oldalán világos massza legyen. 3-3,5 cm átmérőjű rozettákat formáztam. Amikor a tepsi megtelt sütőbe tettem és 12 perc alatt megsütöttem. Vigyázzunk, mert könnyen megég. Zár dobozban sokáig eltartható.
Tipp: a kakaóport mézeskalács fűszerkeverékre vagy
fahéjra cserélhetjük.