Huszárgomb, mákos szilvalekváros aprósütemény

  • 2017.12.22.
  • 4

Pár éve Katica konyhájában találtam ezt
a remek receptet, ami azonnal családi kedvenc lett. Joggal, hisz a mák és szilvalekvár isteni finom együtt. Idén is elkészítettem, házi, cukormentes szilvalekvárral.

Hozzávalók250g liszt (80g sima, 170g tk. búza)100g hideg vaj100g hideg zsír50g darált mák1 tojás sárgája1 kezeletlen citrom héja100g nyírfaporcukor150g sűrű szilvalekvárA sütőt 180 fokra előmelegítettem és előkészítettem két papíros sütőlemezt.
A hideg vajat és zsírt a lisztekkel elmorzsoltam, leggyorsabb késés aprítóval. Hozzáadtam
a mákot, citromhéjat, tojás sárgáját a porrá őrölt nyírfacukrot és összegyúrtam.A tésztát 10g-os darabokra osztottam 3-3,5cm-es, lapos korongokat formáztam belőle. Az előkészített tepsire sorakoztattam őket, majd egy vastagabb rúd végével (nálam nokedliszaggató nyele) mélyedést nyomtam a tésztát közepébe. 1-1 kiskanál szilvalekvárt tettem a lyukacskákba, majd 12 perc alatt megsütöttem. Amikor kihűlt, zárt dobozba szedtem.