Túrós batyu áfonyával

  • 2017.07.25.
  • 4

Még mindig áfonya! Van már több túróval kombinált áfonyás receptem, de kelt tésztába még soha nem töltöttem bele. Mondhatom, így is pazar!Hozzávalók, 15 darabhoz350g liszt (100g sima, 250g teljes kiőrlésű búza)90ml tejszín90ml víz1 tojás50g cukornak megfelelő folyékony édesítő18g élesztő45g olvasztott vajnegyed citrom héjaTöltelékhez250g túró1 tojássárgájanegyed citrom héja25g teljes kiőrlésű búzadara15g negyedannyi cukorhelyettesítő150g áfonya 1 tojás a lekenéshezA tészta hozzávalóit
dagasztógép üstjébe mértem és selymes, lágy tésztát dagasztottam. Kelesztőtálba tettem és fél óráig pihentettem.Míg a tészta kelt, elkészítettem a tölteléket. A túrót összetörtem, elkevertem a tojássárgával, citromhéjjal, negyedannyival. Végül beleforgattam a búzadarát.A megkelt tésztát enyhén lisztezett nyújtótáblára borítottam és téglalap alakúra nyújtottam, körülbelül 30x50cm nagyságúra. 10x10cm-es négyzetekre vágtam.Mindegyik tésztadarab közepébe 1-1 teáskanál túrót tettem és szétosztottam rajtuk az áfonyákat. A szemben lévő csücsköket összefogtam és erősen összecsippentettem.
Papíros sütőlemezre tettem a batyukat úgy, hogy elég hely legyen közöttük, kelés, sütés közben se érjenek össze.A sütőt 180 fokra melegítettem és a körülbelül 25 percet pihent, majd tojással lekent batyukat 20 perc alatt aranybarnára sütöttem. Rácsra tettem őket kihűlni.
További túrós áfonyás receptek: Áfonyás túrókrémes csiga, Áfonyás túrótorta, Áfonyás túrótorta liszt nélkül