Spárga zöldfűszeses palacsintában

  • 2017.05.21.
  • 4

Na még egyszer spárga! Zöldfűszeres palacsintába, sonkába csavarva, besamel mártással és ráolvasztott sajtokkal. Első olvasatra kissé bonyolultnak tűnhet, de megéri a fáradtságot, mert egy pohárka rozé-fröccsel pazar lakoma.Hozzávalók500g zöld spárga, kb. 6x4 síp6 szelet bajor vagy gépsonka A palacsintához120g liszt (40g sima, 40g tk. búza, 40g zabpehelyliszt)100ml tejszín150-180ml víz1 tojáskis csokor petrezselyem, finomra vágvakis csokor kapor, finomra vágva1 újhagyma zöldje, felkarikázva1 gerezd zúzott fokhagyma 20g olvasztott vajsófrissen őrölt borsA besamelhez35g vaj30g tk. búzaliszt150ml tejszín150ml víz1 gerezd fokhagymasófrissen őrölt bors 120g trappista30g parmezánA felsorolt hozzávalókból palacsinta tésztát készítettem és a finomra vágott zöldfűszerekkel ízesítettem. Míg a tészta pihent, a spárgasípokat letörtem, alaposan megmostam, forrásban lévő, sós vízbe tettem, 5 percig blansíroztam. A forró vízből kiemelve azonnal jéghideg vízbe dobtam, így megtartja szép, zöld színét. Papírtörlőre tettem és leitattam róla vizet.A palacsintatésztából egy kisebb serpenyőben 6db, 15cm átmérőjű palacsintát sütöttem. A spárgákat 6 felé osztottam és 4-4 darabot 1-1 szelet sonkába, majd palacsintába csavartam. Tapadásmentes edénybe sorakoztattam őket. Ha porcelán, vagy más hőálló tálat használunk, érdemes vékonyan kivajazni, zsemlemorzsával vagy liszttel
meghinteni.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A besamelhez szánt vajat felolvasztottam, belekevertem a lisztet, a tejszínes vízzel felengedtem és folytonos keverés mellett felforraltam. Sóztam, borsoztam, belezúztam a fokhagymát. A mártást egyenletesen eloszlattam a tekercseken, majd megszórtam a sajtokkal.
Az előmelegített sütőbe tettem és addig sütöttem, míg a sajt rá nem olvadt. Tipp: készíthetjük húsmentesen, sonka nélkül is. A palacsinták annyira finomak, hogy akár kenyérpótlóként is megállják a helyüket.
Original Rezept von Ullatrulla backt und bastelt
Vielen Dank für die tolle Idee!