Sajtkrémes párnák házi vajas tésztából

  • 2016.04.23.
  • 5

Újfent valami, amiért mi, inzulinrezisztensek nem sétálhatunk oda a metró aluljáróban a süteményeshez, sem a boltban a mélyhűtőpulthoz, de mégsem kell lemondanunk róla, hisz házilag is könnyen készíthetünk leveles tésztát, sajtkrémes falatokat. Korábban már megosztottam két diétabarát vajas tészta receptet is. Ehhez a sajtos párnához a gyorsabbat és egyszerűbbet vettem alapul.
Hozzávalók/ 24 darabhozegy adag gyors vajas tészta, receptje itt találhatóA töltelékhez200g ömlesztett sajt200g füstölt sajt1 tojás a kenéshezszezám a szóráshozA füstölt sajtot lereszeltem és elkevertem a tömlős sajttal.A vajas tészta felét lisztezett nyújtótáblán 2-3mm vékonyra nyújtottam, majd 10x10cm-es lapokra vágtam. Tésztarácsozó hengerrel bevágtam a a tészta felét. A tölteléket habzsákba tettem és egy-egy csíkot húztam az előkészített tésztákra.A lap szélét vízzel lekentem és a rácsos felét kissé széthúzva ráborítottam. Papíros sütőlemezre tettem a táskákat. Amikor az első tepsi megtelt betettem a hűtőbe, majd 230 fokra előmelegítettem a sütőt. A sütőm 20 perc alatt éri el ezt a hőmérsékletet, ez az idő elegendő a tészta pihentetésére. Közben elkészítettem a tészta másik felét és azt is hűtőbe tettem.Az első 12 táskát felvert tojássárgájával lekentem, majd a forró sütőbe tettem és 20 perc alatt megsütöttem. Mikor elkészült a második adaggal is ugyanígy jártam el.


Tipp:
Ha nincs tésztarácsozó hengerünk, akkor késsel párhuzamosan is bevagdoshatjuk a tésztát. Habzsák helyett pedig adagolhatjuk kiskanállal.