Mangalicaszűz shiitake gombás zöldbors-mártással és zöldségekkel

  • 2018.01.18.
  • 6

Na, visszatértem újból …. mindjárt egy kedvenc ételemmel. Bár az utóbbi időben mindenki állandóan ezt kéri tőlem és bevallom már eléggé untam készíteni és néha enni is. Legtöbbször az alapanyaggal voltak gondjaim. Ezt az ételt én mindig is sertésszűzzel készítettem, de az utóbbi időben elegem lett a változó minőségű húsokból. Ilyenkor mindig kellett az is, hogy pecsenyelevet használjak a mártáshoz, mert a húsoknak nem mindig volt elég vagy jó íze. Pedig ez a fogás az egyszerűsége okán is nagyszerű (lenne).

Néha sikerült jó (használható) minőséget (pl. mangalica szüzet) is szereznem, néha nem. Aztán már inkább marhahúsból (angus bélszín) készítettem inkább, ami nem egy olcsóság, főleg, ha jófajta érlelt. Egy jó ideje azonban végre megtaláltam az igazi jó sertés alapanyagot mindenhez, ami nem más, mint Fekete Zsóka kiváló szőke mangalicáinak a húsa.
[...] Bővebben!