Pisztráng tárkonyos vajmártással és lila krumplival

  • 2016.04.04.
  • 0

Tavaszi színek a tányéron, nem kifejezetten tavaszi hozzávalókból. Szó szerint maradékokból készült a fenti fogás, persze a hal kivételével. :)

Találtam még a hűtőmben pár szem Vitelotte krumplit, pár hónapja szereztem be jó néhány félét és mostanra már a többi elfogyott. Mielőtt még bárki kiakadna a több hónapos krumplin, annak elmondom, hogy ebben a hűtőben a krumpli tárolása optimális körülmények között történik, 5 °C körüli hőmérsékleten és 90 % páratartalom mellett. Nem fonnyad, nem csírázik, szóval jól elvan. A tárkonyt is más célra vettem néhány napja, de elég sok maradt belőle. A kis sárga virágok, pedig egy hűtőben maradt és bimbózásnak indult bok choy (bírja a hideget) hajtatásából lettek. Nem is értem, hogy miért nehéz beszerezni, pedig könnyű termeszteni. A virágok ehetők, de a növény már nem igazán volt ehető, így még adott valamit a „testéből” és nem a kukában végezte. :)

Az étel nem túl bonyolult. A pisztráng vajban sült, a krumpliból püré lett (sok vajjal), illetve kevés chips is készült belőle. Mindezek mellé egy üde tárkonyos mártás készült. A virágok pedig ehető dekorációként működtek közre.
[...] Bővebben!